A rohamosan változó piaci tényezők, a gazdasági élet felgyorsulása miatt a naprakészség kulcskérdéssé vált. Így a tanulás és a folyamatos információszerzés a versenyképesség fenntartásának, az innováció alapja lett. A már korábban megszerzett ismeretek mellett felértékelődött az „up-to-date” szaktudás iránti igény.

c2.jpg

Szerencsére nem csak az új elvárások jelentkeztek, hanem erre a helyzetre megoldás is kínálkozik. Meglepő lehet az az adat, hogy emberiség tudásanyagának fele már elérhető videón, így az információ átadásnak ez a módja magától értetődő lett, gondoljunk csak a manapság igen népszerű TED előadásokra.

Így online tanulás mára már a személyes és közösségi előrehaladás kulcsa lett. Az e-learning csábító tulajdonsága a rugalmassága. Helytől és időtől is független, ezáltal az egyéni igényeket ki tudja elégíteni, fokozva ezzel a hatékonyságot. Szervezeti szinten fontos szempont a költséghatékonyság, az e-learning ezt az igényt is kielégíti. Hiszen az egyszeri beruházással kifejlesztett tréninganyagot a vállalat összes munkatársa használhatja, akár több alkalommal is.

A tantermi órák egyszeri és megismételhetetlen bája, személyessége ugyanakkor nem kapcsolható az online tanuláshoz. Azonban a célközönség többnyire már nem is igényli ezt. A saját szakterületükön továbbfejlődni vágyók, ─ kifejezetten a fiatalabb generáció ─ a gyorsabb, egyszerűbb, idő és energiatakarékosabb, ugyanakkor nagy hatásfokú megoldásokat keresik.

A munkavállaló és munkahely kapcsolata szempontjából sem hanyagolható el az e-learning nyújtotta fejlődési lehetőség. Egy olyan helyen, ahol nekem, mint munkavállalónak lehetőségem van a képességeim gyarapítására és alkalmazására, el tudom képzelmi a jövőmet. Így látom a célt magam előtt, és ez motivációt nyújt számomra. Ez a fejlődés nem csupán eszköz, hanem cél és elvárás is. Fontos szempontnak kell lennie a munkavállaló, és követelménynek a vállalt részéről is. Kettejük összehangolt munkáján múlik az, hogy a hosszú, vagy éppen rövidtávú célok, ne csak célok maradjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr2513894720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása