Ahogy egyre több alkalmazás és szoftver lép be a vállalati szektorba, számos folyamat fut a hálózaton keresztül nap, mint nap. Komoly kihívásokkal kell szembesülniük azoknak, akik megpróbálják fenntartani az átláthatóságot és ellenőrizhetőséget a vállalaton belül. Ugyanakkor, a valós idejű betekintés biztosítása mellett, az ügyfelek és partnereik felé pontos, az igényekhez igazodó szolgáltatást kell nyújtani. Ezeknek az összetett feladatoknak megoldásakor bonyolult és rendkívül osztott felhő alapú rendszerekre (angolul „cloud computing”- CC) támaszkodnak.

photography-731891_640.jpg
  Két fő oka van, hogy az iparágak minden területén részesítik előnybe a cloud architektúrákat.
Ennek a jelentős bizalomnak az egyik oka, hogy a legforradalmibb technológia az elmúlt évtizedben. A második, fontosabb oka az, hogy alkalmazásával a cégtulajdonosok "előre láthatják a jövőt”.

  A RightScale által 2014-ben végzett felmérés (az úgynevezett Cloud Computing Trends: 2014 State of the Cloud) napvilágra hozott néhány árulkodó számadatot:
  A válaszadók 94%- a használja a felhő rendszert valamilyen szinten. A megkérdezettek 18% - nál a központi rendszer cloud alapú, 35 százalékuk kezdő felhasználóként üzemeltetik, a válaszadók 16% -a pedig még nem döntentötte el, hogy vezessen e be, vagy sem hasonló rendszert.
 90%-ban állították a felhő központú vállalati szervezetek, hogy javulás következett be a teljesítményükben a CC bevezetése óta.


  Az eredmények is igazolják azt az állítást, hogy a felhő-alapú számítástechnika valamennyi kis-, közép- és nagyvállalat számára előnyös lehet abban az esetben, ha a cég számára optimális szolgáltatási típus kerül bevezetésre. Előnyt jelenthet továbbá, ha a helyesen kiválasztott, elsősorban külső tevékenységekhez kapcsolódó információk kerülnek a felhőkbe.

  Mindemellett a cloud szolgáltatásokat nyújtó cégek a folyamatos fejlesztésen túl, nagyhangsúlyt és jelentős beruházásokat fektetnek hatalmas adatbankjaikba, ami garantálja, hogy a rendszer minőségét és megbízható működését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cegsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr107569506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása