increase-b2b-sales-with-your-website.jpg

Helmut Heinrich Waldemart Schmidt egyszer azt mondta: "A piacok olyanok akár az ejtőernyők: csak nyitott állapotban működnek igazán jól!"

Ez a kijelentést kissé módosítva, a B2B kapcsolatokra is alkalmazható: "A kapcsolatok olyanok, mint az ejtőernyő. Csak nyitott állapotban működnek igazán jól!" A kapcsolatok az élet minden területén akárcsak az üzleti életben rendkívül fontosak.

A jó kapcsolatok a segítségünkre vannak, hogy egyes erősen őrzött ajtókon problémamentesen átjussunk, hogy egy bizonyos ember figyelmét az adott témában felkeltsük vagy egy hosszútávú partnerkapcsolatot kialakítsunk. Amennyiben az érintett partnerek között megvan a jó kapcsolat által kialakult bizalom, akkor az üzleti elégedettség szükséges és előírt feltételei, mint például a termék vagy szolgáltatás ára vagy minősége csak  alárendelt szerepet játszik.

Itt már tehát nem is B2B-ről beszélünk sokkal inkább H2H-ról azaz "Human to human"-ról.

Itt egy egyszerű példa:

Aznap, ahogy minden nap az elmúlt hat hónap során, besétálsz a kedvenc kávézódba. Minden ugyanúgy néz ki, az illatok is ugyanazok, de valami mégsem stimmel. Ahogy a pulthoz érsz, készen arra hogy megrendeld a szokásos kávédat, meglátod, hogy a pult mögött egy robot áll. Ezt a robotot nem érdekli, hogy visszatérő vendég vagy, vagy hogy a laktóz intoleranciában szenvedsz. Nincs reggeli csevej ami hozzá adna egy kis extrát a napodhoz, hiszen hűséges ügyfélként ezt megérdemelnéd. Szörnyen hangzik, igaz?

A robotok számára csak adatok, bevétel és számok vagyunk!

Költői kérdés: Betérsz ismét a megszokott kávézódba? A válasz valószínűleg: NEM!

Megbomlott az egység, megbomlott a kapcsolat, felborult a bizalom. Az újjáépítés kemény munkát igényel, olyan kötelezettségvállalásokkal amelyek ügyfélközpontúak! A vevők elvárják, hogy meghallgassuk őket, hogy tudjuk mit akarnak, mire van szükségük. Minél inkább odafigyelünk erre, annál valószínűbb, hogy az üzleti partnerünkkel jó kapcsolatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr398525196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása