Életünk felgyorsult mindennapjaiba elkerülhetetlenül beépült az innováció, a hatékonyság, és a költségtakarékosság igénye. A hagyományos oktatási rendszerben élve, illetve abból kikerülve is folyamatosan a naprakészség szükségszerűségét hangsúlyozzák. A jó pap is holtig tanul, szól a mondás, de ezzel vitába szállhatnánk, mondván: a tantermi képzés ezt nem teszi lehetővé. Nos, még szerencse, hogy ma már ez sem okozhat gondot.

c3.jpgEgy 2017-es e-learniggel foglalkozó tanulmány kimutatta, hogy az 5000 főnél is nagyobb cégek 25%-a alkalmazza a módszert, többnyire a hatékony oktatási forma, a költségek lefaragása, illetve az idővel való takarékosság céljából. Az Y generációra jellemző tendenciák alapján mondhatjuk, hogy a fiatal munkavállalók körében már igény van a naprakész ismeretanyag elsajátítására, melyhez az internetre felcsatlakozva bárki hozzáférhet és saját számítógépén tanulmányozhatja. És nem csupán az otthoni használatra kell gondolnunk. Ha valakinek sok idejét elveszi a mindennapos ingázás, új távlatok nyílnak a hasznos időtöltés terén.

Az okostelefonoknak köszönhetően bárhol, bármikor megnyithatjuk az önképző tartalmakat. Ráadásul a vállalatok ma már nem hagyhatják figyelmen kívül a folytonos szakmai továbbképzés igényét és előnyeit sem, ha versenyben akarnak maradni. Az Európai Unióban 2000 óta létezik az e-learning azon koncepciója, mely az élethosszig tartó tanulás lehetőségét hirdeti. Hazánkban is egyre inkább elfogadott a vélekedés, miszerint a változással lépést kell tartani, és az iskolai tanulmányok alatt elsajátított tudással már nem lehet megelégedni. A jelen gazdasági helyzetben folyamatosan fejlődnünk kell, minek feltétele a „tudás alapú társadalom” megléte, és az emberi erőforrások kiaknázása.

Elhisszük már az egy életen át tartó tanulás fontosságát? Mindenesetre árulkodó jel, hogy az Európa Parlament már az 1996-os évet az élethosszig tartó tanulás évének nyilvánította.

A bejegyzés trackback címe:

https://cegsiker.blog.hu/api/trackback/id/tr2513993054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása